11 februarie: Ziua Internațională a Siguranței pe Internet
11 Февраль 2014

 

Cu ocazia acestei zile, Compania Moldtelecom S.A. împreună cu Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice atenționează despre riscurile existente în cazurile de nesupraveghere a copiilor la accesarea Internetului.

 

Reieșind din importanța siguranței pe Internet, în special a copiilor, impusă de nivelul de dezvoltare a tehnologiilor informaționale, în Republica Moldova a fost creat portalul www.siguronline.md, care are menirea să informeze și să promoveze utilizarea sigură a Internetului de către copii cu sprijinul și implicarea specialiștilor, părinților, profesorilor. Pe acest site poate fi găsit și softul destinat pentru raportarea abuzurilor online.

 

Ziua Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți, precum și conștientizarea și educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet. Această zi este sărbătorită în peste 60 de țări din întreaga lume, iar începând din anul 2012, Republica Moldova s-a alăturat și participă activ la crearea unui Internet sigur.