Pagina principalăOperatoriInterconectareServicii de interconectare de bază


Servicii de interconectare de bază

Servicii de terminaţie de trafic - servicii care asigură transportarea şi terminarea în reţeaua Moldtelecom a apelurilor/semnalelor iniţiate în Republica Moldova şi care trec prin reţeaua Operatorului sau sunt iniţiate în reţeaua din Republica Moldova a Operatorului, sau parvenite din tranzit naţional prin reţeaua Operatorului, şi care au ca destinaţie un număr de apel al abonatului şi/sau serviciului Moldtelecom.

 

Servicii de origine de apel - servicii care asigură transportarea apelurilor/semnalelor iniţiate de utilizatorii finali Moldtelecom rutate la punctul de interconectare corespunzător pentru a fi livrate altui Operator unde apelurile/semnalele vor fi terminate sau transferate unei alte părţi.

 

Servicii de tranzit - servicii care asigură transmisia apelului/semnalului prin două puncte de interconectare. Compania Moldtelecom, desemnată (prin Hotărârea ANRTI nr. 28 din 6 octombrie 2004) ca Operator cu obligaţii de furnizare a serviciului de tranzit de trafic, va oferi următorul set minim de servicii de interconectare pentru apelurile de tranzit:

 

  1. Servicii de tranzit local şi interurban - constă în transportarea prin reţeaua Moldtelecom a apelurilor/semnalelor originate în reţeaua unui Operator şi care au ca destinaţie un număr de apel al unui abonat si/sau serviciu, cod de acces sau orice alt cod al altui Operator, fiind Operatori din Republica Moldova şi interconectaţi la reţeaua Moldtelecom.    • Servicii de tranzit local - se consideră acele servicii de tranzit, când se asigură transmisia prin reţeaua Moldtelecom a apelului/semnalului prin două puncte de interconectare amplasate în aceiaşi unitate administrativ-teritorială.
    • Servicii de tranzit interurban - se consideră acele servicii de tranzit, când se asigură transmisia prin reţeaua Moldtelecom a apelului/semnalului prin două puncte de interconectare amplasate în diferite unităţi administrativ-teritoriale.
  2. Serviciul de tranzit internaţional - constă în rutarea prin reţeaua Moldtelecom a apelurilor/semnalelor care, fie sunt iniţiate în reţeaua unui Operator din exteriorul Republicii Moldova şi au ca destinaţie Republica Moldova, fie sunt iniţiate în Republica Moldova şi au ca destinaţie o reţea din exteriorul Republicii Moldova.


despre companie   |   publicitate   |   cariera   |   calitatea serviciilor   |   sondaj   |   contacte   |   securitatea datelor   |   factura prin e-mail   |   fraude