Moldtelecom a fost gazda celui mai fierbinte festival al verii – Cucuteni 2017
25 Iulie 2017

Moldtelecom a fost gazda celui mai fierbinte festival al verii – Cucuteni 2017

 

Al treilea an consecutiv, Compania Moldtelecom este partenerul ospitalier al Festivalului Cucuteni. Ediția din anul curent a găzduit peste 3 mii de vizitatori care s-au implicat activ în procesul de renaștere a culturii antice Cucuteni – Tripolie. Aceștia au avut posibilitatea să creeze mici capodopere la roata olarului, să participe la masterclass-uri de pictură, de la pictorii Art Studio „Picasso”, din Chișinău. Cei mai mici vizitatori ai festivalului au participat la săpături arheologice adevărate, și chiar au luat cu ei toate bogățiile găsite în pământ.

 

 

În cadrul evenimentului au fost expuse, sub cerul liber, 50 de picturi extraordinare și lucrări deosebite din ceramică, create de către 23 de pictori și ceramiști de excepție din 16 țări ale lumii, care au venit în Moldova cu ocazia taberei de creație Cucuteni International Art Camp 2017. Toate lucrările au fost create timp de trei săptămâni, pe care participanții le-au petrecut în Moldova, la Centrul de Instruire și Agrement „Moldtelecom”, din satul Ivancea, rnul Orhei, inspirându-se din cultura civilizației antice, dispărute misterios.

 

Festivalul a culminat cu un concert incendiar al inegalabililor Alex Calancea Band & Guz & Rupt și cu predarea focului unei sculpturi imense de ceramică, create însuși de mentorul taberei de creație – ceramistul din Lituania Rytis Konstantinavicius.

 

Sculptura reprezintă o reproducție, dar de de proporții mai mari a celui mai vechi vas de ceramică aparținând culturii Cucuteni – Tripolie, descoperit pe teritoriul Moldovei.

 

În cadrul Festivalului Cucuteni 2017, compania Moldtelecoma fost prezentă cu o zonă de testare a serviciilor de televiziune interactivă și internet mobil. Toți invitații au avut posibilitatea să se relaxeze în zona Moldtelecom, privind canalele HD din grila IPTV, să facă poze și să câștige premii garantate oferite de companie și canalul FOX, cu ocazia lansării celui de al 7-lea sezon al faimosului serial – Game of Thrones.

 

Și copiii au avut parte de surprize frumoase la festivalul Cucuteni 2017. Moldtelecom a improvizat zona “Grădiniță”, unde picii au reușit să coloreze atmosfera evenimentului, prin micile lucrări create la fața locului: picturi, aplicații din hârtie colorată, păpuși confecționate din materie, etc

 

 

Mai spre seara, maturii nu mai aveau locuri în cortul Moldtelecom, deoarece copiii au acaparat zona :) Toți s-au aranjat comod în fața standului TV și au urmărit atent aventurile lui Tom și Jerry, inclusiv ale altor eroi preferați.

 

A fost un eveniment frumos, cu multe impresii și emoții pozitive, pe care am reușit să le creăm și să le simțim împreună. Vă așteptăm cu drag și la anul viitor!
despre companie   |   publicitate   |   cariera   |   calitatea serviciilor   |   sondaj   |   contacte   |   securitatea datelor   |   fraude