UNITE 3G – Cea mai performantă rețea 3G din Moldova
18 Decembrie 2014

Moldtelecom a pus în aplicare planul de dezvoltare și îmbunătățire a rețelei sale de telefonie mobilă Unite 3G. Implementarea acestuia presupune extinderea ariei de acoperire a serviciilor de generația a 3-a, îmbunătățirea substanțială a calității convorbirilor și majorarea capacităților rețelei de internet mobil care asigură în prezent 56% din traficul de date mobile din țară.

 

În luna august 2014 Moldtelecom a procurat două licenţe pentru furnizarea serviciilor publice de comunicații mobile în frecvențele 900 MHz şi 1800 MHz. Achiziționarea frecvențelor suplimentare a fost condiția de bază pentru punerea în aplicare a planului de dezvoltare a infrastructurii și rețelelor mobile Unite. 

 

 

În procesul de constituire a planului au fost analizate mai multe scenarii de dezvoltare inclusiv desfășurarea unei rețele de generația a doua (GSM). Moldtelecom însă, după efectuarea mai multor studii de fezabilitate, a optat pentru utilizarea tehnologiilor de ultimă generație în dezvoltarea continuă a rețelei 3G în frecvența 900 MHz. Ca urmare, Moldtelecom a devenit cel mai performant operator 3G din ţară, singurul care alocă cele mai multe resurse radio pentru prestarea serviciilor 3G.

 

În decembrie, imediat după ce au fost eliberate frecvențele, Moldtelecom a reușit să lanseze noua rețea 3G în raioanele Strășeni, Râșcani, Briceni și municipiul Bălți. Până la sfârșitul anului 2014 următoarele 12 centre raionale vor beneficia de avantajele rețelei extinse. În aprilie 2015 toți abonații Unite se vor bucura de cea mai bună rețea 3G din Moldova.

 

Noua rețea Unite 3G va garanta un semnal de voce mult mai calitativ, chiar și cu referință la indicii internaționali. Ca exemplu, rata de întrerupere a apelurilor a scăzut de 4 ori - până la nivelul 0.3% oferind o experiență și mai plăcută pentru convorbiri.

 

 

Utilizatorii de date mobile Unite 3G vor putea beneficia în continuare de viteză înaltă de acces la internet. Până în prezent, Unite a reuşit să obţină o cotă pe piață de peste 21% după numărul de utilizatori, care generează trafic internet mobil de circa 3600 TB - ceea ce reprezintă 56% din traficul internet mobil generat la nivel național.

 

Generozitatea și calitatea ofertelor Unite 3G vor continua să bucure utilizatorii de internet mobil, grație investițiilor în noua rețea 3G. Unite a fost singurul operator care din start a început să dezvolte reţeaua 3G, fără să aibă o reţea convergentă de voce. Astfel a apărut necesitatea construcției unei rețele 3G la nivel național în tempouri mult mai rapide comparativ cu ceilalți jucători de pe piață, fapt care a fost apreciat de fiecare al 5-lea utilizator de internet mobil din ţară.

 

Moldtelecom este cea mai mare companie locală ce prestează servicii de telecomunicații la nivel național. Este unicul operator care oferă un spectru de 5 servicii de telecomunicaţii – telefonie fixă, telefonie mobilă, internet fix, internet mobil şi televiziune digitală. Cu 10 ani în urmă Moldtelecom a fost primul operator care a oferit internet de bandă largă prin tehnologia ADSL în toată țara și primul operator care a lansat internet mobil de bandă largă în 2007 – prin tehnologia CDMA.

 

 

Compania Moldtelecom continuă să ofere clienților săi cele mai performante servicii la nivel naţional în baza ultimilor tehnologii din domeniul telecomunicațiilor. După finalizarea cu succes a modernizării rețelei 3G, compania Moldtelecom va trece la următoarea etapă – implementarea și lansarea tehnologiei 4G LTE.

 
despre companie   |   publicitate   |   cariera   |   calitatea serviciilor   |   sondaj   |   contacte   |   securitatea datelor   |   factura prin e-mail   |   fraude