Moldtelecom a prezentat public televiziunea digitală în format 3D şi Internet la viteza de 1Gbps
22 Noiembrie 2011

Astăzi, 22 noiembrie 2011, Moldtelecom a prezentat public, în premieră absolută pe piaţa locală de comunicaţii un nou standard de televiziune digitală în format 3D, precum şi cel mai rapid acces la Internet la viteza de până la 1 Gbps.

 

Prezentarea a generat într-un adevărat spectacol al experienţei cinematografice 3D, ce a impresionat prin dinamismul, profunzimea şi realismul imaginilor  personalităţi notorii din R. Moldova, parteneri ai companiei, experţi în domeniu, jurnalişti şi blogheri, prezenţi la acest eveniment important pentru piaţa  telecomunicaţiilor din ţară.  

 

Într-o atmosferă amicală, Moldtelecom a adus la cunoştinţa lui Vladimir Didilică, Preşedinte al Consiliului S.A.”Moldtelecom”,Veaceslav Cunev, Preşedinte al Asociaţiei Companiilor Private din domeniul TIC, TudorCopaci, viceministru al Economiei şi Comerţului, Dona Şcola, viceministru al TIC şi a reprezentanţilor opiniei publice disponibilitatea sa de a oferi, în curând, clienţilor companiei, televiziunea digitală în format 3D, precum şi cel mai rapid acces la Internet în bandă largă.

 

 

„Cu o deosebită plăcere anunţăm astăzi clienţii noştri că suntem gata să oferim o inovaţie de ultima oră,  televiziunea digitală în format 3D, cea mai modernă la ziua de azi. Trecerea la o televiziune tridimensională va produce o adevărată schimbare a modului de a viziona televizorul, plasându-ne în centrul evenimentelor derulate pe ecran. Sunt sigur că demonstraţia publică a televiziunii 3D a intrigat majoritatea celor prezenţi în această sală şi abia aşteaptă să  se bucure de avantajele noii televiziuni a viitorului.”

 

Cea de-a două noutate este că Moldtelecom va oferi clienţilor săi cel mai rapid acces la Internet înbandă largă la viteza de până la 1Gbps, oportunitate unică, la ora actuală, pe piaţa serviciilor de acces la Internet, a subliniat Vitalie Iurcu, Directorul General al S.A.”Moldtelecom”.

 

 

Invitatul de onoare al evenimentului, Vladimir Didilică, Preşedintele Consiliului S.A.”Moldtelecom”, a declarat că esteimpresionat de inovaţiile prezentate de compania Moldtelecom, precum şi de ritmul accelerat de implementare a acestora. „Evenimentul de azi este cu atât mai important cu cât Internetul şi televiziunea au devenit stimulente esenţiale în dezvoltarea sistemelor de  telecomunicaţii, de evoluţia cărora depinde performanţa tuturor sectoarelor din economia naţională”, a notat Vladimir Didilică.

 

La ora actuală, Moldtelecom este unicul operator, care poate oferi cel mai rapid acces la Internet la viteza de până la 1Gbps şi deschide posibilităţi noi utilizatorilor săi: organizarea videoconferinţelor în timp real şi descărcarea fişierelor mari în cel mai scurt timp. De asemenea, cu Internetul de la Moldtelecom utilizatorii casnicivor beneficia de multiple avantaje prin divertisment digital: acces la filme şi muzică online, jocuri video de ultimă generaţie etc. Noul serviciu va permite accesarea site-urilor cu un important conţinut grafic, dificile de accesat până acum cu conexiuni obişnuite.

 

 

Televiziunea  digitală în formatul 3D va fi accesibilă clienţilor care au în posesie un televizor 3D şi ochelari prevăzuţi cu diverse componente electronice, care împreună creează iluziile optice necesare generării imaginilor 3D. Avantajul este că noile generaţii de televizoare pot reda atât imagini în tehnologia 2D, cât şi în tehnologia 3D.

 

Moldtelecom anunţă că este dispus să primească oferte din partea posturilor locale TV cu content 3D pentru a fi difuzate în format 3D.

 

Remarcă:Moldtelecom este prima companie care a lansat Televiziunea Digitală IPTV, Televiziunea de înaltă Definiţie HD, funcţiile interactive Pauză, Reluare şi Înregistrare, iar acum şi televiziunea 3D. Aceste evoluţii marcante au fost posibile datorită activităţii dinamice a echipei Moldtelecom în frunte cu managementul său performant, precum şi a investiţiilor continue, alocate în modernizarea reţelei companiei Moldtelecom.                                                  

Serviciul de presă al S.A.”Moldtelecom” 

 
despre companie   |   publicitate   |   cariera   |   calitatea serviciilor   |   sondaj   |   contacte   |   securitatea datelor   |   factura prin e-mail   |   fraude